تعداد نشریات | 23 |
تعداد شمارهها | 368 |
تعداد مقالات | 2,890 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,566,194 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,821,855 |
اثر تاریخ کاشت و کاربرد کود نیتروژن بر کارایی مصرف آب کاملینا (Camelina sativa) | ||
فناوری های پیشرفته در بهره وری آب | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 1-8 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22126/atwe.2023.8943.1047 | ||
نویسندگان | ||
محسن پاشایی1؛ فرزاد مندنی* 2؛ دانیال کهریزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. | ||
2دانشیار اکولوژی گیاهان زراعی، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. | ||
3استاد مهندسی ژنتیک و ژنتیک مولکولی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف بررسی کشت گیاه کاملینا به عنوان یک منبع جدید و قابل اطمینان در تولید روغن در شرایط آبیاری تکمیلی و همچنین مطالعه بهرهوری آب این گیاه در شرایط اقلیمی شهرستان کرمانشاه انجام شد. آزمایش به صورت کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال زراعی 99-1398 انجام شد. فاکتور اصلی تاریخ کاشت (اوایل آبان، اواسط آبان و اواخر آبان ماه) و فاکتور فرعی کود نیتروژن (0، 100، 200، 300 کیلوگرم کود در هکتار) بود. نتایج نشان داد که تیمار تاریخ کاشت بر اکثر ویژگیهای مورد ارزیابی اثر معنیداری نداشت. بیشترین کارایی مصرف آب دانه (96/0 کیلوگرم بر میلیمتر) و روغن دانه (15/0 کیلوگرم بر میلیمتر) در تیمار 100 کیلوگرم کود اوره در هکتار و بیشترین کارایی مصرف آب پروتئین دانه (23/0 کیلوگرم بر میلیمتر) و پروتئین کل (53/0 کیلوگرم بر میلیمتر) در تیمار 300 کیلوگرم کود اوره در هکتار مشاهده شد. به طورکلی نتایج نشان داد که تاریخ کاشت اثری بر بهرهوری آب ویژگیهای مورد بررسی نداشت، با این حال مصرف 100 کیلوگرم کود اوره در هکتار به دلیل بهرهوری بالاتر از آب در کنار فواید جلوگیری از خطرات زیست محیطی با توجه به بهبود اکثر صفات مورد بررسی توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبیاری؛ کارایی مصرف آب پروتئین دانه؛ کارایی مصرف آب دانه؛ کارایی مصرف آب روغن دانه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 261 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 338 |